7 λόγοι για να επισκεφθείς τη Μάνη και το Σκουτάρι την Άνοιξη

7 λόγοι για να επισκεφθείς τη Μάνη και το Σκουτάρι την Άνοιξη

Πάσχα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ζωντανεύουν έθιμα γνωστά ή λιγότερο γνωστά από την αρχή της Σαρακοστής ως την κορύφωση του Θείου Δράματος, την Ανάσταση και την Κυριακή του Θωμά.

Άνοιξη, μια εποχή που συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης ,μια εποχή γεμάτη χρώματα και αρώματα που σε καλούν έξω στη φύση να περπατήσεις να  διασκεδάσεις να αλλάξεις παραστάσεις .

Έχεις 7 λόγους φέτος το Πάσχα να επισκεφθείς τη Μάνη και το Σκουτάρι. 

Θρησκευτική κατάνυξη

Το άγιο Πάσχα η μεγαλύτερη γιορτή  της Ορθοδοξίας είναι γεμάτο συμβολικά έθιμα και παραδόσεις που εδώ  τηρούνται ευλαβικά. Το ζύμωμα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά έθιμα της Μάνης. Οι νοικοκυρές ξεκινούν να ζυμώνουν λαμπριάτικες κουλούρες από τη Μεγάλη Πέμπτη χρησιμοποιώντας εφτάζυμο ζυμάρι. 

Η Μεγάλη Παρασκευή έχει ιδιαίτερο χρώμα σε όλα τα χωριά και τις πόλεις της Μάνης, με τους πιστούς να ακολουθούν με ευλάβεια την περιφορά του Επιταφίου, ενώ στη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης ο χαρμόσυνος ήχος από τις καμπάνες μπλέκεται με τα θεαματικά πυροτεχνήματα και τις κροτίδες δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η Ανάσταση γίνεται διαφορετική ώρα από χωριό σε χωριό γιατί ένας παππάς εξυπηρετεί  πολλά διαφορετικά χωριά.

Η ημέρα της Λαμπρής ξεκινά με  το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού σε φωτιά με κληματόβεργες.

Το γεύμα συνοδεύουν τα κόκκινα αυγά, το ντόπιο κρασί και οι παραδοσιακές γαλατόπιτες.

Ανοιξιάτικη μαγεία

Η Άνοιξη σ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδος έρχεται νωρίτερα και είναι  η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς τη Μάνη. Ο τόπος είναι στρωμένος  μ’ ένα απέραντο χρωματιστό χαλί από αγριολούλουδα και οι μυρωδιές  των λεμονανθών δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. 

Στιγμές ξεγνοιασιάς

Η ξεγνοιασιά και η ηρεμία είναι διάχυτη στην περιοχή .

Οι πράσινοι ελαιώνες  το γαλάζιο της θάλασσας και τα χρώματα των λουλουδιών σε συνδυασμό  με την ησυχία  σε ξεκουράζουν αδειάζουν το μυαλό από το άγχος  και τη βοή της πόλης  .

Διαδρομές στη φύση

Τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια ,οι πύργοι ,οι παμπάλαιες εκκλησίες ,οι ελαιώνες , οι αμμουδερές ή οι λιθόστρωτες παραλίες από τη μια και  ο αγέρωχος  Ταΰγετος από την άλλη σε προκαλούν να περπατήσεις και να τα εξερευνήσεις 

Οικογενειακή θαλπωρή

Αξέχαστες οικογενειακές στιγμές  θα ζήσετε αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τη Μάνη ,να περπατήσετε τις διαδρομές της, να παρακολουθήσετε τα Πασχαλινά έθιμα της, να μυρίσετε  τα αρώματα της και να θαυμάσετε την άγρια ομορφιά της.

Υπέροχος καιρός

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδυάσει τη Μάνη με το καλοκαίρι και τα μπάνια στη θάλασσα αλλά  ο καιρός αυτή την εποχή του χρόνου είναι συνήθως ιδανικός. Ούτε κρύο ούτε ζέστη προσφέρεται για πεζοπορίες ή ποδηλατοπορίες  ή ακόμη για τους πιο τολμηρούς   μπάνιο στη θάλασσα τις μεσημεριανές ώρες.

Εξορμίσεις στην περιοχή

Αν είστε ανήσυχοι ταξιδιώτες  και δε θέλετε να μείνετε μόνο σε ένα μέρος  μπορείτε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή που έχει πολλά να προτείνει! Σπήλαια Δυρού (χωρίς ουρές), Λιμένι, Οίτυλο, Γύθειο, Αρεόπολη, Κότρωνας, Αλύπα, Φλωμοχώρι  όλα με πέτρινα σοκάκια, καμάρες  αγέρωχους  πύργους που αγναντεύουν τη θάλασσα και πλούσια ιστορία.

Κάντε τώρα λοιπόν  την κράτηση σας σε μία από τις μεζονέτες  CHARA στο Σκουτάρι, στο κέντρο της Λακωνικής Μάνης  για να ζήσετε μια μοναδική  ανοιξιάτικη εμπειρία  !