Σύντομες αποδράσεις με βάση το Σκουτάρι

Αν αναζητάτε ερημικές παραλίες και άγρια φυσική ομορφιά πρέπει να κάνετε τo γύρo της Μέσα Μάνης. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί από το Σκουτάρι, με κατεύθυνση προς τον Κότρωνα.

Συνεχίζοντας, περάστε από το Φλομοχώρι όπου ο φιδίσιος  δρόμος ανηφορίζει προς στη Λάγια, με τους μανιάτικους πύργους και έπειτα κατηφορίζει προς στο επίνειο της Λαγια, την όμορφη Αλύπα.

Ένα γραφικό κολπάκι, καλά κρυμμένο ανάμεσα στα βράχια, μια παραλία με πεντακάθαρα νερά και μεγάλες πλακουτσωτές πέτρες -τις λεγόμενες λαλούδες- στην ντοπιολαλιά.

Επόμενη στάση στο Πόρτο Κάγιο το αραξοβόλι των πειρατών.

Αν έχετε όμως χρόνο και όρεξη για περπάτημα εξερευνήστε το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Εκεί θα δείτε τα απομεινάρια του ναού του Ποσειδώνα, που ήταν το πέρασμα του Άδη και αν περπατήσετε περίπου 1 ώρα (η διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία) θα βρεθείτε στον όμορφο φάρο, το νοτιότερο άκρο της χερσαίας Ευρώπης.

Κανονίστε να είστε στο μπαλκονάκι του φάρου στη δύση του ηλίου για να απολαύσετε τα χρώματα της φωτιάς που  χάνονται στη θάλασσα.

Μια άλλη επιλογή μετά το Πόρτο Καγιο είναι να επισκεφτείτε το Μαρμάρι μια οργανωμένη  παραλία με αμμουδιά  φαγητό και καφέ.

Συνεχίστε την βόλτα σας στο χρόνο στη μεσαιωνική Βάθεια ενός εγκαταλελειμμένου οικισμού από τους πιο καλοδιατηρημένους στη Μάνη .

Δεσπόζει ψηλά στο λόφο με τους πύργους της να στέκονται ο ένας κοντά στον άλλο και να γίνονται ένα με την πέτρα του τοπίου .

Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε  το μικρό αλλά διάσημο για την ομορφιά του ψαροχώρι του Γερολιμένα.

Τέλος, κλείστε τη μέρα σας  στην Αρεόπολη  περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της, δοκιμάστε μανιάτικες σπεσιαλιτέ στα πολλά ταβερνάκια της και πιείτε ένα κοκτέιλ στα μπαράκια της .