Μια επίσκεψη στη Μονεμβάσια

Μονεμβάσια

Μια βόλτα στη μεσαιωνική αλλά ακόμα ζωντανή  καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι σίγουρα επιβεβλημένη.

Η Μονεμβασιά από το Σκουτάρι απέχει  84 χιλιόμετρα.

Μπορείτε να οργανώσετε μια ημερήσια απόδραση για να γυρίσετε πίσω στο χρόνο.

Είναι σμιλεμένη στο βράχο σαν γλυπτό, είναι το πετρωμένο καράβι του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου που γεννήθηκε εδώ.

Η πύλη του κάστρου είναι ανοιχτεί για να το ανακαλύψετε.

Περπατήστε στα θολωτά σοκάκια της, στην κάτω πόλη δίπλα στο θαλασσινό τείχος, πλάι στα ερείπια  εκκλησιών, θαυμάστε τα αρχοντικά της και το βαθύ μπλε της θάλασσας.

Δείτε τα τείχη όπως τα είδαν οι Ενετοί ,οι Οθωμανοί και οι Βυζαντινοί χρόνια πριν και σίγουρα θα νιώσετε κι εσείς κομμάτι της ιστορίας της. 

Ανηφορίστε στην πάνω πόλη για να επισκεφτείτε  την Αγιά Σοφιά που κρέμεται στην απότομη πλαγιά  και συνεχίστε την ανάβαση μέχρι την Ακρόπολη της μεσαιωνικής πάνω πόλης για να απολαύσετε την πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.

Μην παραλείψετε να πιείτε τον καφέ σας στα όμορφα και καλόγουστα  καφέ μπαρ να γευτείτε παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά που τα λένε « γκόγκες»  και « σαΐτια» που είναι τηγανητές πίτες με τυρί και μυρωδικά.

Τέλος, φεύγοντας αγοράστε το ντόπιο γλυκό κρασί  με ονομασία προέλευσης «Malvasia» την αυθεντική γεύση της Μονεμβασιάς, το νέκταρ της υψηλής κοινωνίας του μεσαίωνα  για να το απολαύσετε στο μπαλκόνι του Chara Houses όταν με το καλό επιστέψετε γεμάτοι μοναδικές εικόνες από την εκδρομή σας.